Køernes forårsfest på Herslev Bryghus 13. april 2019

Køernes Forårsfest på Herslev Bryghus er både en markedsdag og en mærkedag i vores jords cyklus. Det er den dag køerne kommer på græs, efter en lang vinter, og gør deres del for det økologiske sædskifte.

Vi inviterer til en fest 13. april kl 10-22! Første del af dagen har vi økologiske madboder, kåde køer, masser af leg for børnene, korsang og snobrød. Anden halvdel af dagen holder vi grillfest med cocktails og ølbar. Det er en dag der handler om fællesskab og fest. Men det er  også en dag, der handler om at sanse at vores mad kommer fra vores jord. 

 

Lær at lave chokolade!

Du kan få lov til at lave verdens bedste chokolade — we are not kidding! Mikkel Friis-Holm kommer til Køernes forårsfest og sætter en workshop op for børn og unge mellem 7 og 14 år. 
Til workshoppen lærer vi, hvordan hele produktionskæden foregår. Sammen rister og afskaller vi bønnerne, dernæst formaler vi dem til chokolade, som skal tempereres med stor præcision så knækket bliver rigtigt. Til sidst støber vi pålægschokolade, som man kan tage med hjem til morgenmaden. 
Deltagerne får Mikkels kakaobønner i hænderne. Det er de selvsamme kakaobønner han får dyrket i Nicaragua i ligeværdigt samarbejde med lokale farmere, og som danner basen for hans guldvindende chokolade. 

Lær fermenteringens hemmeligheder

Per Arnmark fra Kattinge Kraut inviterer til fermenteringsworkshop.
På workshoppen vil Per dele sin viden om mælkesyrebakteriernes magi, du vil lære lacto-fermenteringes grundlæggende teknikker og faldgrupper, og sidst men ikke mindst, vil du få mulighed for at frembringe dit eget glas med Kraut. Kurset er af ca. en times varighed. 

Per Arnmarks produktion af højkvalitets lacto-fermenteret kraut og kimchi foregår i Kattinge, nabolandsbyen til Herslev. Her forvandler han lokalt dyrkede, økologiske til den pureste kraut. 
Alle produkter er 100% økologiske, veganske og indeholder et væld af levende mælkesyrebakterier og vigtige kostfibre, som styrker mavens funktion. 

Workshoppen er for alle over 15 år. 

Økologisk marked

Alt hvad vi laver herude ved fjorden kan du selvfølgelig smage til forårsfesten. Der bliver gourmethotdogs, vegetarsandwiches, smørrebrød, gazpacho, æblemjød, øl og meget andet. Og derudover er det oplagt at købe alskens godter med hjem til påskens frokostbord ved de mange boder.

Kom til Herslev på mountainbike!

Hvis du skal have den fulde oplevelse, så bestil en guidet mountainbike tur fra hjertet af Roskilde til Herslev. Oplev det historiske Roskilde, fjordkig, Boserup Skov med blå anemoner, idylliske Herslev havn og det bakkede landskab omkring Herslev. Guiden er lokal, og kender området og alle anekdoterne. Cyklen kan du efterlade i Herslev og blive fragtet til Roskilde om aftenen med bussen.

Mødestedet er P-pladsen ved Roskilde Station, og du er fremme i Herslev klokken 15:30, en time før markedet lukker, og lige i rette tid til cocktailbar, rundtur og senere middag. 

Vi er et stykke ude på landet, men bus 207 forbinder os med Roskilde og Lejre helt frem til midnat.

Helstegt lam og sæsonens grønt

Om aftenen kan du smage, hvordan råvarer dyrket med omtanke og tilberedt med kærlighed smager. Vi  laver festmiddag med Hanebjerggaards lam, Birthesminde grise og masser af sæsonens grøntsager. Det er retter med saft og kraft og ærlighed.
 
Menuen lyder på:
Helstegt lam fra Hanebjerggaard
Svinekam fra Birthesminde stegt i æbleøl
Grøn salat og kartofler i sennep
Salat med perlebyg og ramsløgsolie
Rødbeder i yoghurt med koriander og spidskommen
Friis-Holm chokolademousse med nødder og æbleølsirup

Cocktails og terroir-øl

Når solen bliver lav åbner Herslev Cocktailbar. Herslevs øl får fornemt selskab af Henrik Hammers prisvindende Geranium Gin, udviklet fra Geranium-plantens æteriske olier. Resultatet er en eksklusiv gin, der bliver brugt af verdens bedste bartendere. Til denne dag har Henrik udviklet to drinks, der kombinerer den udsøgte gin med Herslevs terroir-bryg. 

Cocktailbaren åbner klokken 16.00

En del af Herslev

Køernes forårsfest arrangeres af det socioøkonomiske fællesskab En del af Herslev. 

I landsbyen Herslev viser vi, hvordan fremtidens mad, øl og fødevareproduktion smager, dufter, føles og foregår.

Vi tror på, at den enes rest den andens fest, og alle har en plads. Hos os er korn, grise, kål og chokoladebønner uundværlige i et velfungerende lokalsamfund. Resterne fra ølbrygning bliver til kvægfoder og nye eddiketyper. Markernes biodynamiske korn rammer smørrebrødsrestauranter i byen, mens kornkliddet giver grød til økologiske grise. Ud af fællesskabet vokser alsidige og inkluderende arbejdspladser. 

Få nyheder om køernes forårsfest!

Vi opdaterer løbende dagens indhold, og går i dybden med vores idealistiske partnere i En del af Herslev. Vær den første til at få besked!