Fremtidens fødevarer

Med titlen ‘Kan mad & øl ændre et samfund? holdt vi med stor spænding vores første konference i Herslevs øl-lade mandag 12. november.

Det trak fulde huse. En myriade af kokke, arkitekter, bønder, direktører, formidlere, møllere, interesseorganisationer, politikere, grossister, bryggere, kommunalt ansatte og is, eddike- og chokoladeproducenter fik varmet vores øl-lade op med debatter og samtaler hele eftermiddagen.

En innovations- og vækstdirektør debatterede fødevareinnovation med passion for håndværk og gode råvarer med en gartner, en filosof, en projektudvikler og en direktør fra Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Samtidig med at andre debatterede, hvordan vi kan stimulere endnu flere partnerskaber på tværs af fagligheder og by/land og skabe social inklusion med udgangspunkt i maden.

Fra scenen på et par paller med lammeskind styrede Marie Holm og Bjarne Jensen interview med Adam Aamann, Tore Jørgensen, Mikkel Friis-Holm Ottosen, Rasmus Eibye, Trine Hahnemann, Kirsen Sivertsen, Carsten Hansen og Rune Holm

Og dagen sluttede af i gårdbutikken, hvor 70 gæster fik serveret vintergryde af hele holdet fra Herslev.

Undervejs sagde Trine Hahnemann, at det hendes kokke oplevede, da de første gang fik leveret Kirstens grønsager var stor kærlighed – og stor spænding.

Sådan har vi det også i Herslev i dag. Det er så overmåde opløftende at være sammen med 115 andre, der vil og handler for et fødevaresystem i balance.

Vi har en guldgrube af indsigter og erkendelser fra dagen, som vi vil samle sammen og sende til alle deltagere på dagen. Var du ikke med – og vil du alligvel gerne være en del af dagen, så send en mail til Tina på tu@herslevbryghus.dk.

 Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 40 18 07

Gårdbutik og køkken åbent onsdag – søndag 12-18

Al tekst og alle billeder © copyright Herslev Bryghus. Alle rettigheder forbeholdes.