Vi fylder 15 og fadlagrer en jubilæumsrugøl!

Herslev Bryghus bliver 15 år idag. Vi fejrer klart med øl. Vi laver en helt speciel jubilæumsøl, og processen starter idag. Det bliver dog en fejring der kræver noget tålmodighed, for vi er ude i en længere rejse for dette bryg:
Vi brygger en Rugøl, og fadlagrer den.
Vores Rugøl er en historie i sig selv: Den er brygget med rugmalt og honning. Rugen giver en tyngde og sødme der adskiller den fra andre kornsorter, og en mørkere smag, som vi fremhæver med honningens gyldne gemyt. Carsten Berthelsen beskriver vores Rugøl dybt poetisk i sin bog “50 øl du skal smage før du dør”, og trækker denne øltypes rødder tilbage til de første ølbryggere mellem floderne Eufrat og Tigris der bryggede med honning og brød, og fører også historien omkring Gorm den Gamles mjød. Så hvilken bedre øl kunne der findes til at fejre årenes gang her på bryghuset.
Men det er selvfølgelig ikke “bare” en Rugøl vi skal brygge. Vi bruger Rugøllen som udgangspunkt for en fadlagret jubilæumsøl, og den får så meget malt som den kan trække: Vores Rugøl er normalt på 7%, men Jubilæumsrugøllen kommer helt op på over 10%. Jo mere malt, des mere alkohol, og vi har fyldt sikaret helt til randen.
Lanceringsdagen afhænger af øllens udvikling når vi hælder den på træfade. Væbn jer med tålmod. Vi regner med et tidspunkt mellem sensommer og efterår.

Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 40 18 07

Gårdbutik og køkken åbent onsdag – søndag 12-18

Al tekst og alle billeder © copyright Herslev Bryghus. Alle rettigheder forbeholdes.