Bryghus oplevelsessti QR - Herslev Bryghus

Bryghus  

For at producere øl skal man grundlæggende bruge fire ingredienser; vand, gær, malt og humle. Hvilken type øl, som man brygger, afhænger af, hvordan man bruger ingredienserne, som er basen for langt det meste øl. Al øl som vi producerer, bliver lavet her på Bryghuset. Vi har 13 tanke (10.000 L og 800 L), som giver os kapacitet til at brygge 1 million liter øl om året. Vores mest populære øl er Pilsner, IPA, Hvedeøl og Porter 

Brygning kan inddeles i fem faser 

  1. Mæskning – hvor stivelsen i malten bliver nedbrudt i vand ved ca. 70 grader af kornets enzymer og bliver til mæsk. 
  2. Urteseparering – Maltkorn sies fra den flydende mæsk og tilbage er en flydende urt. Restproduktet fra denne proces kaldes for mask og er en fast grødlignende substans, der består af kornrester, som er velegnet til at bage med eller fodre dyr. 
  3. Kogning – her koges urten sammen med humle og andre smagsgivere. 
  4. Gæring – Når brygget er koldt tilsættes gær, som fermenterer brygget og danner alkohol 
  5. Tapning – når gæret har fermenteret urten til øl, tappes brygget og kommer på flaske eller fustage.