Vi har brygget kvædepilsner!

Da kvæderne på Tores træ stod spruttende gule i oktober, fik vi ideen til at lave kvædeøl. Kvædernes aroma lægger sig et sted mellem æbler og pærer. Vi tænkte, kvæden kunne være spændende både i en tung øl eller i en lettere pilsner — og vi valgte at lave en pilsner (vi satte den faktisk til folkeafstemning på instagram, og fik det overbevisende resultat 69% mod 31% i pilsners favør. Beslutningen føltes heldigvis rigtig).

Når man vælger at lave en aromatisk pilsner — frem for en tungere øltype — er der nogle bestemte udfordringer. Renheden i pilsnerens smag gør, at balancen skal stå helt skarpt. En pilsner overdøver ikke smagsgivere, og ubalance bliver nemmere afsløret. Derfor skulle vi også bruge et mindre volumen kvæder end hvis vi f.eks havde brygget en IPA, som skulle have haft markant mere drøn på.
Vi er blevet vildt begejstrede for pilsner-genrens rige potentiale, og har tænkt os at udforske pilsnerens udtryksformer langt mere i fremtiden. Vi har haft glimrende erfaringer både med Hamp Pilsner (med hamp fra Søren Wiuff), og Vores Pilsner med hjemmedyrket humle. 

I denne omgang har vi brygget 1000 liter kvædepilsner. Vi har brugt ca. 40 kg kvæder. De fleste er fra Tores træ, som står i baghaven her på bryggeriet, men vi har spædet lidt op med kvæder fra Birthesminde. I fredags smagte vi den første gang, og den er sgu faldet rigtig heldigt ud. Vi har sat den på hanen i gårdbutikken, den er på 5,4%, og man kan smage her på adressen!

Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde 25
Tlf.: 46 40 18 07

Gårdbutikkens åbningstider januar-marts 2019:
Køkkenet har åbent fredag – søndag  10:00 – 17:30

Butikken har åbent for salg alle ugens dage 10 – 16 (eller til køkkenet lukker)

Al tekst og alle billeder © copyright Herslev Bryghus. Alle rettigheder forbeholdes.