Pilsner

Herslev Økologisk Pilsner er brygget efter tjekkisk forbillede med Herslev bygmalt fra lokale marker, og humle af fineste kvalitet fra det sydlige Tyskland. Vi har udvalgt bygsorten og bestemt, hvilken maltning kornet skal have. Øllen har en flot korngul farve og en frisk duft af humle, der på én gang giver eftersmagen en behagelig kant og en frisk bitterhed. Øllen hører til den kraftige pilsnertype med sin rene og fyldige maltsmag.

Hvedeøl

En god hvedeøl skal være fyldig og rig, med silkeblød konsistens og cremet skum — og alligevel frisk. I vores version skærer en let syre igennem blødheden, og skaber en nuanceret oplevelse; frugtig og fløjsagtig.

Den særlige karakteristiske gærsmag og cremede følelse i munden er tydelig. Gæren er den primære smagsgiver og tilføjer den frugtige aroma,  Smagen af hvede træder også tydeligt igennem og giver en dejlig blødhed. Vi har brugt halvt bygmalt og halvt hvedemalt af bedste økologiske kvalitet. Farven er flot gul, og duften er fin frugtagtig.

Porter

Økologisk Porter er en brygmæssig smeltedigel af maltsorterne münchenermalt, bygmalt og hvedemalt. Øllets flotte sorte farve kommer fra den ristede spelt, og balance og blødhed er skabt med engelsk chokolademalt og rørsukker. Skummet er tykt, stabilt og
lyst nougatfarvet, og konsistensen fyldig og cremet. Duften nærmer sig mørk karamel, og smagen har noter af fuldmodne frugter, blommer, rosiner, en snert af mokka og en bitterhed som mørk chokolade. Er afrundet og blød for en porter.

Landøl

Dansk Ale. Økologisk Landøl er inspireret af gammel dansk bondeøl, den type tørstslukker under arbejdet, der blev brygget på gårdene i gamle dage. Vi har ønsket at fremstille en øl med lav alkoholprocent uden at gå på kompromis med smagen. Økologisk Landøl har sin gode maltsmag fra udvalgte økologiske malttyper, og sin gode fylde fra maltens lette ristning. Bitterheden er moderat, og overgæringen giver øllet en frugtig smag.

Høst

Vores økologiske Høst er inspireret af den nordfranske øltype, Saison. Det er let humlet øl med en frisk syrlighed og imødekommende krydret smag. Saison betyder årstid på fransk, og en klassisk Saison er krydret, karboneret og frugtig. Det samme er vores. Traditionelt blev Saison brygget om vinteren af de franske bønder, så de havde noget at drikke, når de gik i marken om sommeren. 

Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 40 18 07

Gårdbutik og køkken åbent onsdag – søndag 12-18

Al tekst og alle billeder © copyright Herslev Bryghus. Alle rettigheder forbeholdes.