Hvad er naturøl? Vores specialøl er brygget med respekt for naturen

HVORFOR KALDER VI VORES ØL FOR NATURØL?   

& hvorfor betyder det så meget for os?

Måske har du lagt mærke til, det lille begreb ‘Naturøl’, som er placeret over vores logo, når du nyder en Herslev øl? I det følgende kan du blive klogere på hvilke tanker der ligger bag ordet naturøl, og hvorfor det betyder så meget for os. 

HVAD ER NATURØL?

– Når vi anvender ordet naturøl, mener vi øl, der er brygget…

FINDES DER EN MÆRKNING?

– Ingen mærkning for naturøl & naturvin!

I modsætning til økologisk og biodynamisk landbrug findes der ingen mærkning, der dækker hverken ”naturvin” eller ”naturøl”.  

Ved at anvende ordet naturøl håber vi at være med til at sætte fokus på…

For os er drømmen, at der kommer mere fokus på naturen og råvarerne, og hvordan virksomheder generelt behandler deres omgivelser. Så forbrugerne ude i butikkerne eller indkøberne på restauranterne og barerne ved, hvad det rent faktisk er, der kommer ud af hanen eller flasken.

naturøl
naturøl

ER NATURØL LIGESOM NATURVIN?

– Terroir på flaske med både øl og vin

Vi har et åndsfællesskab med naturvin, men vi er ikke naturvin. Der er selvfølgelig forskel på at brygge øl og producere vin. Øl er brygget på malt, vin på druer, men begge dele er også både landbrug, håndværk og terroir. På mange måder forstår vi ordet ”naturøl”, som mange kender ordet ”naturvin” (uden at der egentlig findes reelle regler for nogle af delene). Naturvin kan betegnes ved flg.: råvarerne skal være dyrket enten økologisk eller biodynamisk, råvarerne håndteres respektfuldt (druer håndplukkes fx), ingen tilsætning af gær, (spontangæring), ingen tilsætning af sukker eller syre, minimal bearbejdning højst i form af en let klaring eller filtrering. Mange af disse elementer kan overføres på den måde, vi producerer øl på. 

 

© Herslev Bryghus – Naturøl –  Hvad er naturøl? (Specialøl fra Herslev Bryghus)