Vores øl

Lokal

Lokal er en serie af øl, der handler om godt håndværk, nede på jorden. Det er meget forskellige øltyper, men fælles for dem er, at vi har sigtet efter bløde og harmoniske smagsnuancer. Lige til at skylle ned efter en strabadserende arbejdsdag i marken (eller kontorlandskabet.)

Mark

MARK er en helt ny type øl, brygget på vildgæret hø i stedet for humle. Alle vores øl i denne serie er syrlige og frugtige i smagen på grund af vildgæringen — til gengæld har de ingen bitterhed fra humlen. Ideen bag vores MARK-serie er at skabe en terroir-øl fra Herslev. Det vil sige en øl, hvor vores landskab er indlejret i smagen og alle ingredienser er 100% Herslev.

Kant

Kant er en serie af øl med høj humle og god bitterhed. Det er øl der udfordrer lidt ekstra på smagen, og hvor vi arbejder med humle i alle den afskygninger, og de samspil der hermed opstår med forskellige malt-typer. De varierer fra den lyse Hoppy Pils til den mørke India Dark Ale.

Sæson

I denne serie arbejder vi med stemninger og farver skabt af de lokale smagsgivere og årstidens krydderier. Serien indeholder både klassikere som vores Stjernebryg til juletid, og anderledes eksperimenter som vores maj-øl Asparges Hvedeøl.

Vintage

Mjølner Barley er årgangsøl fra 2008, 2009 og 2010. De er lagret på fad eller stål, og har en dyb, portvinsagtig smag fra den lange tids lagring på fad. De varierer meget i farven, fra kastanje til mahogni. Barley Wine er en stærk type ale med høj alkoholprocent. Vores barley wine er på mellem 10-11%.  

Nytappede øl og eksperimenter i gårdbutikken

Hver uge skifter vi øllen på hanerne i gårdbutikken. Her kan du altid få et mix af vores klassikere og eksperimenter, som du ikke kan smage andre steder. Vi sætter altid de øl på hanerne vi netop har tappet i ugen, så du kan smage friskheden on location.

Hvorfor laver vi øl i Herslev?

Det korte svar: fordi vi er øl-nørder! Det er slet ikke sjovt at lave øl, hvis vi ikke gør os top-umage. Kvalitetskravet i vores produktion rækker fra udvikling af opskrifter, udvælgelse af lokale råvarer, skånsom brygge- og tappeproduktion, til den endelige smag.

Brygningen starter med, at vi sår korn på bryghusets marker om foråret. Øllen bliver kun så god som kornet, og derfor dyrker vi det selv. Vores egen økologiske malt ‘bærer’ øllet. Vores basismalt tager udgangspunkt i vores økologiske byg. Den bruger vi helst, og gerne meget af den. Vi bruger også forskellige typer malt af hvede, havre og rug, som hver især bidrager med duft, farve, smag og fylde til hvert enkelt bryg.

Humlen er blomsten i øllet og bidrager med meget mere end bitterhed. Til hver enkelt øltype udvælger vi de bedste humlesorter fra blandt andet England, Tyskland, Tjekkiet, USA og New Zealand. Vi ville selvfølgelig helst bruge dansk humle, men det bliver ikke dyrket i stort nok omfang til at få et tilstrækkeligt volumen. Vi er dog forsøgsvis i efteråret 2018 begyndt at bruge humle dyrket her på gården, og håber at kunne gøre dette i endnu større udstrækning i fremtiden.

Vi stiller høje krav til vores produktion og benytter ikke enzymer, konserveringsmidler eller genmanipulerede råvarer.

Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 40 18 07

Gårdbutikkens åbningstider januar-marts 2019:
Køkkenet har åbent fredag – søndag  10:00 – 17:30

Butikken har åbent for salg alle ugens dage 10 – 16 (eller til køkkenet lukker)

 

Al tekst og alle billeder © copyright Herslev Bryghus. Alle rettigheder forbeholdes.