Stjernebryg

Denne prisvindende sværvægter er mørk og funklende som stjerneklare vinternætter. Dybden kommer fra den høje alkoholprocent, udvundet af maltens sødme og balanceret af Cascade-humlens bitterhed. Strejf af stjerneanis og koriander. Stjernebryg er en trappistøl, brygget på Abby Ale gær der spiller smukt op imod maltens dybde. Den høje alkoholprocent er blødt afrundet, udvundet 100% af malt uden tilsat sukker. 

Juleøl

Red Ale. Økologisk Juleøl har en fin balance mellem sødme, bitterhed og maltsmag. Vi har brygget den med bygmalt og hvedemalt, og krydret med økologiske appelsiner. Den mørke øl har en frisk duft, og er karakterfuld og let drikkelig. 

Påskebryg

Med Økologisk Påskebryg har vi brygget en øl inspireret af den amerikanske Pale Ale. Vi har brugt de bedste typer af økologisk malt, som har givet en dejlig maltfylde i smagen. Øllet har en god friskhed med fine nuancer af blomster og citrus. Bitterheden er dæmpet lidt, den er ren og skarp, og smager af forår.  

Forårsbryg

Den har en uskyldig solgul farve, men skindet bedrager. Forårsbryg er en af sværvægterne, med en dyb maltsødme, og en alkoholprocent der sniger sig helt op på 8. Den er brygget på Abby Ale gær, ligesom vores Stjernebryg. Denne slags øl er tit mørke, men vores Forårsbryg er lys og propfuld af humle. Balancepunktet ligger mellem sødmen fra malten og den dybe alkohol, og citrus-agtige Cascade. 

Asparges hvedeøl

Vi har sat den aromatiske syre fra asparges sammen med vores Hvedeøls blødhed. 

Det er en øl skabt til maj måneds stemninger: solen står tidligere op, man får lyst til at åbne vinduet og spise nye kartofler og rejemadder. Og asparges! Vores aspargesøl er helt klart en øl, der hører sammen med mad. Faktisk klæder den al den mad, som man ville spise asparges til; det friske, fine og frugtige.

Den er brygget med Søren Wiuffs asparges. 

Rugøl

Amber Ale. Ingredienserne i Rugøl er inspireret af gamle danske øltraditioner. En overgæret øl, brygget med rugmalt, og tilsat lokal honning. Rugen gør Rugøl rund og fyldig med en markant maltsmag, og honningen bidrager med aromatisk sødme. Humlen skaber balance ved at give tilpas bitterhed og et strejf af citrus i eftersmagen. Rugøl er en relanceret version af vores Gorms Bryg. 

Birk

Et birketræ fra skovene omkring Vipperød bliver kværnet når vi brygger vores sommerøl Birk. Vi brygger med hele træet: barken, raklerne, bladene, veddet og saften. Det er en lys øl med en krydret friskhed og en spændende bitterhed fra både humle og ved.

Vi har brygget den med Abby Ale gær: en belgisk gærtype, man ofte finder i mørke bryg med høj alkoholprocent — vi bruger f.eks Abby Ale-gær i vores Stjernebryg. Det skyldes at denne gærtype spiller flot op imod øl med dyb malttyngde. Men i vores Birk får Abby Ale et nyt slags modspil fra birketræets krydrede aroma af skov — med et snert af peber fra ved og blade. Det er en sæsonøl med sommerens dufte og aromaer, mildt afrundet af humlens bitterhed.  

Hyben

Red Ale. Hyben er brygget af bygmalt, rugmalt, humle, hybenblomster, hybenskaller og gær. Hybenblomsterne har vi håndplukket i Lejre-området, og de tilføjer en behagelig sødme, som humlen afrunder med let bitterhed. Hybenskallerne fremhæver smagen af frugt og bær. Den flotte røde farve i øllet stammer fra hybenskallerne og forstærkes yderligere af forskellige røde typer malt.

Vinter

En bastard af en øl, med noter af kaffe og appelsinskal. 

Vi brygger vores Vinterøl i januar, som et blend af vores Juleøl og vores Porter, og fører på den måde nuancerne fra begge øl i nye retninger, tilsat kaffe fra Just Coffee. Det giver en dyb grundsmag af malt, med kaffens bitterhed og krydret nuance af appelsiner. Cremet følelse, let syre, nem at drikke.

Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 40 18 07

Gårdbutik og køkken åbent alle dage 10-18

 

Al tekst og alle billeder © copyright Herslev Bryghus. Alle rettigheder forbeholdes.