Stjernebryg

Trappist. Økologisk Stjernebryg er brygget af seks forskellige typer malt, der giver det mørke øl en flot rødlig nuance. Øllet har kraftig fylde, og den store mængde restsukker giver en dejlig sødme, som vi har afbalanceret med en relativ stor mængde humle i forhold til, hvordan juleøl traditionelt brygges. Vi har skruet op for julestemningen med et strejf af stjerneanis og koriander. 

Juleøl

Red Ale. Økologisk Juleøl har en fin balance mellem sødme, bitterhed og maltsmag. Vi har brygget den med bygmalt og hvedemalt, og krydret med økologiske appelsiner. Den mørke øl har en frisk duft, og er karakterfuld og let drikkelig. 

Påskebryg

Med Økologisk Påskebryg har vi brygget en øl inspireret af den amerikanske Pale Ale. Vi har brugt de bedste typer af økologisk malt, som har givet en dejlig maltfylde i smagen. Øllet har en god friskhed med fine nuancer af blomster og citrus. Bitterheden er dæmpet lidt, den er ren og skarp, og smager af forår.  

Forårsbryg

Belgisk inspireret tripel. Vi har brygget Økologisk Forårsbryg af vores egen bygmalt tilsat lidt hvedemalt. Det er en overgæret øl, som har det hele: Flot gylden farve, og en frisk, frugtig duft og smag med stor styrke og fylde. Balancen mellem sødme og bitterhed er perfekt med strejf af citrus fra Cascadehumlen. Forårsbryg er en stærk øl, der smager af mere.

Asparges hvedeøl

Dansk hvedeøl. En spændende variant af vores gode Økologisk Hvedeøl, her tilsat forårssprøde asparges fra Søren Wiuffs gård på Lammefjorden. 
Vi har brygget med bygmalt og hvedemalt, halvt af hver, hvilket gør øllen ‘rund’ og blød, og hvedeøllets karakteristiske cremede frugtsmag intensiveres af de fine aspargesnoter.

Rugøl

Amber Ale. Ingredienserne i Rugøl er inspireret af gamle danske øltraditioner. En overgæret øl, brygget med rugmalt, og tilsat lokal honning. Rugen gør Rugøl rund og fyldig med en markant maltsmag, og honningen bidrager med aromatisk sødme. Humlen skaber balance ved at give tilpas bitterhed og et strejf af citrus i eftersmagen. Rugøl er en relanceret version af vores Gorms Bryg. 

Birk

Belgisk Wit. Birk er en let sommerøl inspireret af den belgiske øl wit brygget af byg- og hvedemalt, birk, hø og gær. Som noget særligt ved Birk har vi anvendt et helt birketræ i bryggeprocessen: Birkeved, birkebark, rakler og birkeblade, hvilket giver en behagelig smag med bitterhed fra veddet, friskhed fra saften og et strejf af peber fra bladene. Birk er lys i farven, og smagen er let og blød. Vi har brugt en begrænset mængde humle, som giver den milde eftersmag. Gæren tilføjer lidt syre og friskhed i smagsnuancerne.

Hyben

Red Ale. Hyben er brygget af bygmalt, rugmalt, humle, hybenblomster, hybenskaller og gær. Hybenblomsterne har vi håndplukket i Lejre-området, og de tilføjer en behagelig sødme, som humlen afrunder med let bitterhed. Hybenskallerne fremhæver smagen af frugt og bær. Den flotte røde farve i øllet stammer fra hybenskallerne og forstærkes yderligere af forskellige røde typer malt.

Vinter

Mørk ale. En mørk øl til en mørk tid. Lysebrunt skum, cremet smag, let syre, nem at drikke. Denne bastard af en øl indeholder såvel kaffe som appelsinskal med fine noter fra begge. Med den bedste kaffe fra Just Coffee. Skabt til varme og godt samvær.

Kattingevej 16, Herslev, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 40 18 07

Gårdbutik og køkken åbent alle dage 10-18

 

Al tekst og alle billeder © copyright Herslev Bryghus. Alle rettigheder forbeholdes.