Fredag d. 7. marts
Fredagsbar med Kældermænd
Tradition tro er der fredagsbar den første fredag i måneden.
Vi håber at I har lyst til at kigge forbi. Denne fredag pepper vi fredagsbarens
hygge op med lokal musik fra kl 19:00-21:00. Høj stemning og gratis deltagelse.
Der er mulighed for at købe dagens ret, der serveres ca kl 18:00. Husk at booke
bord hvis du vil spise med. Vi serverer en Bryghus-burger, salat og ovnstegte
kartofler (175,-).
Tirsdag d. 11. marts
Livestream: Udforskningen af Grønland
"UDFROSKNINGEN AF GRØNLAND - FØR OG NU" - udforskningen af Grønland går langt tilbage i historien hvor ekspeditioner har
givet viden om bl.a. øens natur og kultur. Hør om hvordan Grønlandstadig udforskes fx for at klarlægge afsmeltningen af is, landskabet under og begges indflydelse på det globale havniveau.
Husk at booke bord.
Tirsdag d. 25. marts
Livestream: Den meningsfulde hjerne
"DEN MENINGSFULDE HJERNE" - Hvordan finder vi mening med livet?
Ny hjerneforskning viser at natur, sociale relationer, musik og mad fører til en gentagen cyklus af begær og nydelse, som i bedste fald kan give meningsfylde og livskvalitet.
Husk at booke bord.
Fredag d. 28. marts
Fællesspisning - Pure dansk & Herslev
Herslev Bryghus og ejerne og stifterne af Pure Dansk, Astrid og Malene, inviterer til foredrag og fællesspisning og temaet er bælgfrugter, som Pure Dansk er ukronede verdensmestre i.
Velsmag med danske økologiske bælgfrugter
Vi starter aftenen med foredrag. Astrid og Malene Søgaard fra Pure Dansk viser vejen til en grønnere tallerken med flere lokale økologiske bælgfrugter. Når vi for både sundhed og klima skal ændre vores madvaner, giver det mening at nyde de råvarer, som landmændene allerede dyrker på de danske marker.
Hør om bælgfrugternes rejse og få inspiration til hvordan du skaber bedre smagsoplevelser med danske linser, ærter og bønner.
17:30 Foredrag starter (100 kr.)
18:30 Fællesspisning starter (175 kr.)
Baren er åben fra kl. 16:00 og det er muligt at tilkøbe øl hele aften, vi kommer gerne med anbefalinger til den bedste økologiske øl til dine bælgfrugter. Tilkøb af kaffe og kage er også muligt efter maden.
Vi glæder os til en hyggelig aften i samarbejde med Pure Dansk
Foredrag & fællesspisning
Pris per person DKK 275,-
Søndag d. 30. marts
Rundvisning på Herslev Bryghus
En oplevelse skabt til øl-elskere, nysgerrige sjæle og dem, der ønsker at forstå hjertet af Herslev Bryghus. Vi glæder os til at byde jer velkommen til en smagfuld tur på vores økologiske bryggeri.
Hør historien om Herslev Bryghus, vores værdier og motivationen bag vores unikke ølsorter. Få indsigt i, hvordan vi integrerer naturen i vores bryg og betydningen af at være et mikrobryggeri. Undervejs smager vi 4 udvalgte øl.
En hyggelig ølsmagning og rundtur mellem bryggeriets tanke, blandt naturen. Du kommer helt tæt på brygningen af Herslevs øl.
Info
- 1 times rundvisning på bryggeriet
- Rundvisningen starter kl. 14:00
- 4 smagsprøver inkluderet
- Fortælling om Herslev Bryghus
Pris
150 kr. pr. person
Er I et selskab på min. 15 personer er det også muligt at bestille en privat rundvisning
Fredag d. 4. april
Fredagsbar "Partners-turnering"
Vi får denne aften besøg af udviklerne og ejerne af det
populære brætspil "Partners", Thomas og Marie Bisgaard, der har lovet
at gennemføre en Herslev turnering. De har været vært ved de seneste års DM og
guider både øvede og nye igennem spillet. Alle er velkomne kl. 17:00, 1. runde
starter kl. 17:30 og vi slutter med en vinderkåring kl 21:30. Der er mulighed
for at købe dagens ret undervejs.
Husk at booke bord.
12.+ 13. april & 16.-21. april
Påskefrokost på Herslev Bryghus
-Omfavn foråret og nyd en frokost med smag af Herslev!
Foråret og påsken står for døren, og det samme gør lysten til at samles over god mad og skønne øl.
Vi inviterer til påskefrokost på
Herslev Bryghus – en klassiker, der skal nydes sammen med de bedste og
selvfølgelig med en frisktappet forårsbryg!
Book bord og se menuen på hjemmeside fra 1. april
Datoer for påskefrokost:
12.4 + 13.4 + 16.-21.4 (åben om onsdagen og mandagen)
Husk at booke bord
Fredag d. 23. april
Gordon P. Henriksen og Herslev Bryghus HAR DET FOR VILDT
Øl, mad og foredrag m Gordon P. Henriksen
Kom til foredrag om jagt, mad, øl og om at ”Ha' det for vildt” i den danske natur. Og så er der vilde fasantarteletter og dejlige øl til.
Gordon er vært på denne aften og fortæller om alt det han mener gør jagt så fantastisk, om hvad jagt har til fælles med fiskeriet – men også om nogle af forskellene. Gordon vil fortælle
om de jagtformer han er kommet til at holde allermest af, og der bliver bl.a. vist flere af Columbus Leths fantastiske billeder fra ninjapursch med salonriflen efter fasaner og kaniner, regulering af skarv, kragejagt fra skydeskur, at liste rundt i skoven som en indianer med buen og om de tidlige kolde morgener som strandjæger.
Foredraget vil give råd og inspiration til nye jagtformer, men det vil i høj grad også handle om hvad man kan gøre med sit bytte efter det er nedlagt.
Gordon deler ud af en masse lækre opskrifter og teknikker til mad med vildt og også lidt om hvordan øl kan bruges til og i retter lavet med vildt. Gordon kommer også ind på de dybere og alvorlige aspekter af jagten og om hvad det betyder at tage et andet dyrs liv, og om den forbindelse med naturen som jagt og fiskeri og det at spise vildt man selv har høstet fra naturen, kan betyde.
Foredraget henvender sig til folk der holder af øl og mad såvel som til både til erfarne jægere såvel som nyjægere og til folk der måske drømmer om at tage jagttegn.
Køkkenet på Herslev laver en gang fasan-tarteletter på Herslevs egen Asparges hvedeøl
Tid: 18-21 (I er velkomne fra kl 16)
Pris for foredrag og mad: 285,-
Der er begrænsede antal pladser og det er første til mølle.
Foto:Jonas Nørregaard
Fredag d. 25. april
Rundvisning på Herslev Bryghus
En oplevelse skabt til øl-elskere, nysgerrige sjæle og dem, der ønsker at forstå hjertet af Herslev Bryghus. Vi glæder os til at byde jer velkommen til en smagfuld tur på vores økologiske bryggeri.
Hør historien om Herslev Bryghus, vores værdier og motivationen bag vores unikke ølsorter. Få indsigt i, hvordan vi integrerer naturen i vores bryg og betydningen af at være et mikrobryggeri. Undervejs smager vi 4 udvalgte øl.
En hyggelig ølsmagning og rundtur mellem bryggeriets tanke, blandt naturen. Du kommer helt tæt på brygningen af Herslevs øl.
Info
- 1 times rundvisning på bryggeriet
- Rundvisningen starter kl. 17:00 (I er velkomne fra kl 16)
- 4 smagsprøver inkluderet
- Fortælling om Herslev Bryghus
- Denne fredag er der mulighed for at tilkøbe fællesspisning efter turen rundt
Pris 150 kr. pr. person
Er I et selskab på min. 15 personer er det også muligt at bestille en privat rundvisning.
Fredag d. 25. april
Fællesspisning på bryghuset
Fællesspisning på gårdbryggeriet – altid økologisk og hjemmelavet mad.
På Herslev spiser vi sammen en gang om måneden. Maden bliver serveret ca. kl. 18.30 og du er velkommen fra kl. 16.00.
Omdrejningspunktet er hygge og fællesskab – Det betyder, at du måske skal bede din sidemand række dig brødet, ligesom du gerne må være opmærksom på, om alle ved bordet har fået, hvad de kunne tænke sig.
Vi laver ikke bordplan på forhånd, men placerer jer ved bordene ved ankomst.
Der serveres et solidt hjemmelavet hverdagsmåltid og friske øl til - det skal smage af Fjordlandet og fællesskab!
Vi har 16 forskellige friske fadøl på hanerne, flere på køl og vi har også lækre saft og brus.
Øl, kaffe og sødt kan tilkøbes på dagen.
Søndag d. 27. april
Køer på græs
Køerne skal på græs og du er inviteret med!
Det er efterhånden en stolt tradition at Herslev Bryghus sammen med Østagergaard inviterer til “Køernes dag” i april, når de økologiske køer sættes på græs.
Markerne omkring Herslev Bryghus er biodynamiske og køerne er med
til at skabe liv og rum til jorden, insekterne og senere afgrøder - det er
vores “Circle of Life”. Kom og vær med til at hylde livet, biodiversitet og ikke mindst køerne.
Tag børn og venner under armen og kom ud på landet, se de glade køer blive lukket ud, skål i dejlig naturøl, spis frokost og se bryghuset.
Program:
kl. 12.00 Køerne kommer på græs på bakken bag bryghuset. Hør lidt
om deres liv, om samarbejdet med Østagergaard og vær med til at synge en sang for vores dejlige dyr.
Nyd en frokost bagefter: lækre sandwich og børnevenlig mad, øl,
kaffe og is. Husk at booke bord hvis I vil blive til frokost.
Smagsprøver på udvalgt øl og gode tilbud i gårdbutikken.
Fredag d. 2. maj
Fredagsbar med LIVE musik fra Per Worm
Per Worm har turneret landet rundt de sidste årtier, optrådt på store og små scener over hele landet, og vundet priser indenfor comedy og storytelling - og nu tager han et smut forbi Herslev!
Per spiller et enkelt sæt kl 20.00 - billetpris: 100,-
I er velkomne til fredagsbar inden, hvor dagens ret kan købes kl 18.00.
Hvis du vil spise med så book bord til kl 18.00
Citater
Hølotet i Thyholm
“Deltagerne oplevede en troubadour, der med anekdoter og skarpe iagttagelser – leveret med timing, præcision og underspillet nordjysk humor – kunne tryllebinde et publikum. En aften med Per Worm er mere opsang end popsang, og kombinationen af de gode grin og den bagvedliggende alvor i budskaberne gør, at man virkelig får noget med sig hjem.”
Klondyke, Ivan Pedersen
“Det er ret hårdt at prøve at gøre sig gældende i Allan Olsen og Hausgaard-land som storyteller og troubadur, men det ER helt oppe i den liga, vi skal finde Per Worms performance. Per er selvfølgelig med sin opvækst i Hirtshals rundet af det samme stof, som førnævnte, og har tydeligvis, som dem, fortællergenet liggende i DNAét, men hr. Worm kan så addere med en uddannelse i klassisk guitar, således helheden lige løfter et notch op.
Rost til skyerne
I 2018 opførte han det anmelderroste one man show Rost til skyerne, der kørte for udsolgte teatersale.
Salmebogen
Hans samarbejde med Færøske Teitur ledte til et fælles bidrag til Salmebogen, med sangen Uden Dig.
Søndag d. 18. maj, 15. juni og 17. august
YOGA på bryghuset
Yoga på Herslev Bryghus
Herslev bryghus åbner dørene for en dejlig time med yogainstruktør. Hvis vejret tillader det, foregår det under åben himmel med udsigt til bryghusets marker, eller er vi indendørs. Undervisningen er for alle niveauer og indeholder en blanding af balance, styrke, smidighed og samarbejdsøvelser - og undervejs vil bryghusets faciliteter inddrages på sjovemåder.
Info
Varighed: cirka 1 time
Start: kl 11:00
1 times instrueret yoga inkl. en valgfri forfriskning
Medbring gerne din egen måtte eller lån af os
Pris: 150 kr
Mandag d. 23. juni
Sankt. Hans på bryghuset
Sankt Hans - tradition og fællesskab
Igen i år inviterer vi til langbordsmiddag family style og hygge på Sankt Hans aften med dejlig sommermad og hanerne fuld af friske naturøl. Vi fylder gårdspladsen og den gamle lade med borde/bænke til en skøn aften i hinandens selskab og Fjordlandets flotte natur omkring os.
Vores dejlige naturøl er klar fra 16 haner. Lækker saft og brus haves også.
Menuen er sammensat af sæsonens råvarer og masser af kærlighed og lune. Vi starter med lidt salte snacks, fylder langbordene med farverige sommerretter og slutter af med en dejlig dessert.
325,- inkl. kaffe/te
PROGRAM
Baren og markerne er åbne fra kl. 15:00 hvis I vil nyde en øl inden maden.
Kl. 18:00 Middag
Kl. 20:00 Bål
Undervejs synger vi et par dejlige sommersanger store.
Lørdag d. 27. september
OKTOBERFEST PÅ BRYGHUSET!
Traditionen tro holder vi oktoberfest på Herslev Bryghus. Vi fylder maverne med traditionel tysk mad og skåler i det gode øl fra gården. Der vil i anledning af oktoberfest være flere tyske aner i øllet, men også klassikere fra Herslev Bryghus.
Ingen fest uden musik og dans. Vi sætter op til dansegulv og kædedans og håber I vil være med til at skabe en skøn stemning.
Der vil være live musikalsk underholdning
Så, find dine bedste tyrolerklæder frem og kom med til fest. Du er velkommen til at medbringe eget ølkrus eller låne et af os.
Fri bar og fri mad 675 kr.
Vi starter kl. 17:00 og slutter kl. 23:00.
Tilkøb: busbillet (fra Herslev Bryghus til Roskilde st. kl. 23:00)
Vi glæder os til at se jer!
OBS: skriv i kommentarfeltet hvem du ønsker at sidde sammen med (aller bedst hvis I bestiller i samlet gruppe - så kommer I automatisk til at sidde ved siden af hinanden)